Followers

Sunday, 14 December 2014

Program Affiliate Menjana Pendapatan Tanpa Modal

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sejak akhir-akhir ini ramai di kalangan kita sudah pun mencuba menjalankan perniagaan dengan affiliate. Begitu mudah untuk menjana pendapatan secara online. Hanya kita perlu berusaha dan terus berusaha untuk terus berjaya. 
Antaramuka Klikjer.com

Owh ye..sebelum itu sudahkah anda tahu apa sebenar maksud AFFILIATE itu? 

Program AFFILIATE bermaksud kita sebagai agen (orang tengah) akan mempromosikan produk pihak lain (usahawan atau syarikat) dan akan mendapat bayaran (komisen) jika ada orang membeli produk tersebut melalui link affiliate kita. (SUMBER: Blog Perniagaan Internet & Usahawan)

Bagaimana affiliate ini menjalankan kerjanya sehingga kita boleh menjana pendapatan? 

Sistem AFFILIATE sangat banyak di pasaran Internet. Semuanya mempunyai satu tujuan dan fungsi yang sama iaitu merekod segala aktiviti bagi setiap link affiliate agen di mana link itu dipromosikan, jumlah klik setiap link dan komisen jika ada pembelian produk. 

Bagaimana cara untuk mendapatkan Link Affiliate?

Hanya perlu mendaftar di mana sahaja program Affiliate. Salah satu program affiliate milik LeYa adalah Klikjer.com.


LeYa bukanlah seorang yang pakar dalam bidang affiliate ini. Baru sahaja untuk menyertai program affiliate ini. Berbekalkan ilmu dari pembacaan di blog HasrulHassan dan pakar-pakar affiliate lain, LeYa cuba pula sendiri untuk menjalankan program ini. Mana tahu kan, dengan program affiliate ini, LeYa mampu menjana sehingga berlipat kali ganda. In-shaa Allah... Janji Allah itu pasti. Kita sebagai hambaNya perlu berusaha untuk memajukan diri. 

Thursday, 11 December 2014

Power Bank Terbaik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sebut sahaja pasal powerbank pasti ramai dah tahu. Sudah pasti ada yang lebih tahu in advanced. Ha! Kalau dah tahu tu bagus sangat. Tidak perlu LeYa cerita panjang2 kat blog ni. 

TAPI????

Bagaimana pula yang tak tahu Apa itu POWERBANK?? Dan apa fungsi nya??
Okay2.. Jangan risau.. Anda semua akan tahu sekejap sahaja lagi di sini...

Apa Itu Power Bank dan fungsinya?
Kita sering dengar tapi tak tahu maksudnya. Ia sebenarnya adalah alat kecil yang mudah dibawa kemana-mana dan berfungsi untuk mencharge semula gadget kita yang kehabisan bateri di mana kita tiada tempat untuk charge kannya melalui charger yang perlu menggunakan kuasa elektrik. Powerbank ini memiliki pelbagai bentuk dan kapasitinya. Yang paling rendah serendah 3000mAh sehingga 20000mAh boleh didapati kini.

PowerBank dilengkapi dengan kabel pelengkap untuk menghubungkan pelbagai telefon atau gadget masa kini. Dijual dengan harga yang berpatutan oleh pengusaha-pengusaha business tidak kira secara offline mahupun online. 

Bagaimana nak dapatkannya?
Ha! Tidak perlu lagi risau atau pening2 kepala di mana anda ingin mendapatkannya. LeYa sedia memberi khidmat menjual powerbank itu dengan harga yang murah2 dengan pelbagai bentuk dan rekaan. 

POWERBANK PINENG(ORI)

PN968(10000MAH)=RM60
PN938(10000MAH)=RM75
PN913(10000MAH)=RM60
PN929(15000MAH)=RM90
PN999(20000MAH)=RM100 *POSTING-RM5
*1 YEAR WARRANTY

powerbank

powerbank

powerbank

powerbank

powerbank

Untuk tempahan anda boleh terus ke:

Facebook : Illya LeYaBlog : http://anagurlz87.blogspot.com/Website : www.lfproduction87.wix.com/lfproductionHp No : 017-6321680Borang Tempahan : KLIK SINIEmail : anagurlz87@gmail.com

Friday, 5 December 2014

Kenangan Bercuti di Bandung, Indonesia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

***Psstt... percutian ni sebenarnya pada tahun 2012.. 

Sekarang ni musim cuti sekolah. Pasti ramai ibu bapa sedang merancang nak bawa anak-anak bercuti ke tempat-tempat menarik. Kali ni LeYa akan cuba bantu para ibu bapa mencari idea untuk bercuti membawa anak-anak mereka. 

Korang pasti tahu kan Bandung, Indonesia adalah satu tempat percutian yang ramai pengunjungnya majoriti dari rakyat Malaysia. Wahhhh... Bandung??? Macam mana dengan bajet cuti kami yang ciput je ni??? Usah risau dengan bajet... LeYa di sini akan ceritakan serba sedikit percutian bajet yang LeYa dan keluarga buat semasa melancong di sana. 

Peluang bercuti keluar negara tidak semua orang yang akan dapat menikmatinya. Kali ini LeYa akan cuba bantu anda untuk merealisasikan impian anda mahupun anak anda walaupun percutian bajet.

Pertama kali yang harus kita sediakan dahulu adalah passport atau pengesahan maklumat diri kita untuk keluar negara. Tanpa pengesahan diri kita akan dianggap pendatang tanpa izin apabila berada di negara orang nanti. hehehe...

LeYa Blog

Tiket. Sekiranya kita ingin bercuti secara berjimat atau bajet percutian, kita kena sentiasa rajin melawat laman web AirAsia bagi mendapatkan tiket tambang murah. Tak rugi survey awal-awal. Apabila dapat tiket murah terus booking. Lagi senang kan bila tiket dah settle. 

LeYa Blog

Done untuk tempahan tiket. Kali ni cuba pula untuk survey tempat penginapan kita apabila tiba di sana nanti. Tak perlu untuk menginap di hotel mewah jika kita mahu percutian yang bajet. Cukup sekadar punya kelengkapan untuk berehat dan selesa ketika berada di sana. LeYa dan keluarga telah menginap di Sakura Guest House. Tak lah mewah tapi sangat selesa. Makanan sarapan pagi juga ada disediakan. 

LeYa Blog

Shopping. Siapa tidak tahu akan Bandung. Ia diibaratkan syurga beli-belah buat rakyat Malaysia di sana. Pelbagai barang2 yang kita suka terdapat di sana dengan harga yang murah. LeYa banyak membeli pakaian dan perhiasan seperti perfume di sini. Sehingga kini masih ada tersimpan dan bila pakai baunya tahan wangi.

LeYa Blog

LeYa Blog

LeYa Blog

LeYa Blog

Suasana di kawasan di Bandung sangatlah sesak dengan kehidupan rakya Indonesia bekerja dan juga rakyat negara lain yang datang bercuti ke situ. TIdak ketinggalan juga, LeYa dan keluarga sempat singgah di Tangkuban Parahu, gunung berapi yang berada di sana. Melihat keindahan ciptaan Ilahi membuatkan LeYa terpaku sejenak. Betapa agungNya pencipta Ilahi. Bersyukur kerana kita dapat menikmati keindahan alam ini..

LeYa Blog

LeYa Blog

LeYa Blog

Trans Studio, Bandung diibaratkan sama seperti Universal Studio Singapore. Anak-anak akan riang gembira apabila berada di sini dengan menjalankan pelbagai aktiviti permainan di situ. 

LeYa Blog

LeYa Blog

LeYa Blog

Sangat tidak lengkap bercuti apabila tidak merasai makanan di negara orang. Pelbagai juadah makanan terhidang di depan mata. Menurut Pak Gito, pemandu pelancong kami, beliau tidak benarkan kami makan di tepi atau peleseran jalan kerana dikhuatiri akan sakit perut. Hal ini disebabkan kita di Malaysia, kedai2 di tepi jalan, air masakannya ditapis dan dimasak. Berbeza dengan mereka yang berniaga di tepi jalan di sana. Mereka rakyat di Bandung sana sudah biasa dan lali apabila makan di tepi2 jalan. 

LeYa Blog
Pisang cheese yang enak...

LeYa Blog
Masakan Padang

LeYa Blog

LeYa Blog

Selama 5hari 4malam kami di sana, kami merasakan percutian yang menarik bersama keluarga. Merancang lagi untuk tahun akan datang untuk bercuti bersama-sama secara beramai-ramai. Tips dari LeYa, tidak perlu lagi untuk anda rasa tidak cukup duit untuk bercuti ke luar negara. Anda sendiri boleh merancangnya dengan buat satu jadual dan percutian bajet. 

LeYa Blog

LeYa Blog

Thursday, 4 December 2014

Kain Cotton Terbaik Kelihatan Cantik Jelita

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Wahhhhh.... Kini LeYa semakin aktif dalam dunia perniagaan secara online. Tidak semudah itu untuk kita berjaya dalam hidup. Pelbagai ujian dan dugaan yang LeYa tempuh untuk terus berjaya. Berbekalkan semangat diri, LeYa bangkit untuk memajukan diri dengan mencari pendapatan sampingan secara online. 

Seronok belajar ilmu pemasaran Internet. LeYa cuba ingin praktikkan sehingga berjaya. 

Anda kenal dan tahu apa itu kain Cotton? 
Pernahkah anda terlintas untuk mencubanya? 

Kini, LeYa ada menjual kain Japanese dan English Cotton dengan harga yang berpatutan. 

Sesuai dipakai ke mana sahaja dan sangat selesa walaupun lama kita pakainya.

Tidak mudah kecut, tidak jarang, tidak terlalu tebal, sejuk bila dipakai, tahan walau dibasuh berulang kali, warna tak luntur & corak yg sangat cantik comel. Anda pasti puas hati.

Saiz bidang 45. Harga 4meter = RM72. (Tempahan hanya lebih dari 2meter sahaja.)

FREE Postage untuk SM dan SS +RM10.





Untuk tempahan anda boleh terus ke:

Facebook : Illya LeYa
Hp No : 017-6321680
Borang Tempahan : KLIK SINI
Email : anagurlz87@gmail.com

Tuesday, 2 December 2014

Telekung Qaisara Cantik Dipakai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Apa khabar semua??? Diharapkan sihat2 hendaknya. Lambat hari ni LeYa update entri. hehe...sibuk dengan layanan orang ramai tentang soalan BR1M2015. Pening nak menjawabnya. Macam-macam ragam. huhuhu... 

Ok la guys... especially wanita dan muslimah... Mesti korang semua akan teruja apa yang LeYa akan sampaikan malam ini. LeYa sendiri terkejut dengan kecantikan telekung Qaisara ini. LeYa tidak nafikan pelbagai rekaan dan bentuk telekung masa kini di jual di pasaran. Namun, pernah tak korang lihat telekung yang dihiasi lace dengan manik-manik yang cantik. Dan ianya juga dihasilkan sendiri oleh tangan yang sangat kreatif (homemade laaa...). Telekung ini juga dihasilkan daripada material satin crepe. 


Apabila dipakai ia akan jatuh terletak cantik di badan, kain yang sejuk dan sangat-sangat selesa untuk dibawa solat. 

Telekung Qaisara didatangkan khas dari Fieramy dan sangat sesuai dijadikan sebagai hantaran dan hadiah kepada insan-insan yang tersayang. 







Anda teruja untuk memilikinya. Jangan risau. Anda boleh tempah sekarang! Dan berita baik buat anda, sekarang sedang dibuka harga promosi yang mungkin akan ditutup pada bila-bila masa sahaja. Jadi, JANGAN TUNGGU LAGI. Dapatkan sekarang di :

Facebook : Fieramy
Website : www.fieramy.com
Hp No : 014-5123051
Borang Tempahan : KLIK SINI
Email : fieramy@gmail.com