Followers

Thursday, 27 August 2015

DZAS Soft Ice Cream Memang Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sllluuuurrrrrrppppppp..... Sedapnye dapat makan ice-cream tengah2 panas macam ni kan... Perghhh...memang terliur tekak kejap apabila teringatkan ice-cream yang meresap masuk membasahkan tekak yang kekeringan dek panas bahangnya sekarang ni.

Terkini dan Diketahui...

DZAS Soft Ice-Cream menyediakan perkhidmatan menjual ice-cream. Ianya buatan sendiri.

DZAS SOFT ICE-CREAM DIYAKINI...

Ia FRESH...

Dan yang paling penting...

SANGAT SEDAP...


dzas soft ice cream

Dzas Soft Ice-Cream menerima tempahan seperti majlis perkahwinan, hari guru, jamuan hari raya, rumah terbuka, majlis hari lahir, hari keluarga dan lain-lain.

dzas soft ice cream

Kemeriahan dari orang ramai yang sedang merasai kenikmatan DZAS SOFT ICE-CREAM.

dzas soft ice cream dzas soft ice cream
dzas soft ice cream dzas soft ice cream

dzas soft ice cream
Ice-Cream buatan sendiri. Hanya pilih sahaja perisa yang anda mahukan. In-shaa Allah pihak DZAS SOFT ICE CREAM akan tunaikan. Antara perisa yang ada bersama kami adalah:

Vanilla
Coklat
Cappucino
Mocha
Yam
Strawbery
Jagung
Durian
Blueberry

dzas soft ice cream

DZAS SOFT ICE-CREAM berada di beberapa buah negeri iaitu:
  • TERENGGANU
  • SELANGOR
  • SARAWAK
  • PERAK


TESTIMONI PELANGGAN yang telah merasai betapa sedapnya ais krim buatan sendiri ini. 

dzas soft ice creamdzas soft ice cream

Sebarang pertanyaan atau mahu membuat tempahan boleh hubungi:-

SMS/Call/Whatsapp : 017-234 0169
Blog : http://www.soft-icecream.blogspot.com
Facebook : http://www.facebook.com/dzasicecream
Instagram : http://www.instagram.com/dzas_soft_ice_cream

dzas soft ice cream

Ingin juga menjadi rakan niaga kami? Whatsapp kami di nombor yang tertera.

Dzas soft icecream
Dia diyakini...
Dia fresh...
Dan
Dia sedap.

Saturday, 22 August 2015

Mobile Home Spa Pertama di Melaka

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Chinta Beauty & Wellness | Okay. Yang pertama sekali bila sebut tentang spa, pasti ramai yang akan terfikir mahal dan tiada masa untuk ke tempat atau kedai spa tersebut kan. Adakah anda kelihatan letih dan tidak bermaya? Keadaan kulit wajah juga kian kusam?  Risau dengan segala masalah yang dihadapi. Kedai spa jauh? Jika ya, LeYa amat syorkan anda untuk mendapatkan tawaran pakej yang disediakan di sini. Chinta Beauty & Wellness ada menyediakan rawatan spa buat anda yang sedang tercari-cari akannya. Lebih menarik lagi, ia menjalankan perkhidmatan spa bergerak iaitu mereka akan datang rumah ke rumah bagi yang tidak berpeluang untuk ke spa. Memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan!


Chinta Beauty & Wellness menyediakan perkhidmatan rawatan spa seperti body massage, body scrub massage, aromatherapy massage, relaxing facial massage / refreshing facial massage, foot spa reflexology, sauna herbs dan lain-lain. Anda tidak akan rugi dengan perkhidmatan yang disediakan di sini. Kalau nak diikutkan memang sangat banyak tawaran yang dipromosikan, sangat sesuai dengan pakej rawatan spa yang disediakan di sini.


Intensive Body Cream

 


Intensive Body Cream berfungsi untuk merangsang proses pemecahan sel-sel lemak dalam badan. Ia telah terbukti secara saintifik serta diperakui oleh badan-badan kosmetik. Intensive Body Cream ini merupakan produk formulasi terkini yang bermutu  dan terbukti berkesan. 


Antara kelebihan produk Maida Muslimah adalah: 



Berminat untuk mendapatkan servis ini? Anda boleh dapatkan nombor telefon yang tertera dan buatlah tempahan secara eklusif anda sekarang!

Hazlinz                  : 013-2092023
Email                     : ezlinlovender76@gmail.com

Thursday, 20 August 2015

Sup Tulang Merah Singapore

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, bertemu kembali kita bersama LeYa Blog. Sibuk dengan Syawal tempoh hari dan juga perniagaan Butik Online, LeYa terpaksa menyepikan diri dari menulis di blog ini. Memberi sedikit ruang untuk memajukan perniagaan butik secara online. 

Pada 08 Ogos yang lalu, keluarga sebelah suami LeYa mengadakan sedikit Jamuan Raya dan Sambutan Hari Lahir buat anak buah LeYa kali pertama. Genaplah Nur Khaiyisah atau digelar Kak Nur 1 tahun. 

Kad Kreatif

Sempat jualah LeYa dan emak KakNur menyiapkan satu mini pelamin sebagai tempat bergambar kenangan bersama keluarga dan sahabat handai berkunjung ke rumah itu nanti.

fotografi

Cheese Cake yang ditempah khas untuk Kak Nur yang sudah genap berusia 1 tahun. Memandangkan ada juga seseorang dilahirkan dalam bulan yang sama, turut diraikan sambutan hari kelahiran bapanya sendiri yang ke-32 tahun. 

cheese cake

Wahhhh.....menu utama kali ini didatangkan khas dari Singapura. Almaklumlah keluarga sebelah pihak suami LeYa kebanyakannya berasal dari Singapore. Dan kebetulan, ketika itu Pak Ngah beliau ada untuk turut serta meraikan Jamuan Raya dan Sambutan Hari Kelahiran KakNur. Beliau bersetuju untuk menyediakan hidangan Sup Tulang Merah. Sup Tulang Merah ini kalau di Singapore sering dijual di kedai-kedai mamak. Perlu diingat, di Singapore, rakyat Melayu dan Islamnya adalah minoriti, Jadi, kita tidak tahu kesahihan halal haramnya. Oleh yang demikian, Pak Ngah memberi persetujuan menunjuk ajar cara-cara melaksanakan Sup Tulang Merah yang terkenal jika bertandang ke Singapore. Sup Tulang Merah ini juga lebih enak dimakan dengan roti Perancis (roti panjang yang bulat tuu laa...) dan dicecah bersama ke dalam sup tersebut. 

Sup Tulang Merah Singapore

Menu sampingan lain yang disediakan oleh mak mertua LeYa adalah Mee Rebus, Tauhu Sumbat dan beraneka kuih muih. Turut disumbangkan juga Bihun Hailam oleh MakLong saudara LeYa sebagai menu tambahan pelengkap juadah. Wah!!! Teruja dengan pelbagai juadah yang disediakan. Perut terasa lapar ketika jari-jari menari-nari di papan kekunci ini menulis entri ini. 




Dalam kesibukan kami melayan tetamu yang hadir, tidak dilupakan juga untuk bergambar sebagai kenangan. 

fotografi
LeYa dan Otomen mendukung anak buah kedua, Nur Iman

fotografi
Kami biras-biras ber'wefie'

fotografi
Abang Ngah dan Keluarga

fotografi
Ayah & Ibu yang turut hadir memeriahkan suasana majlis

fotografi
Abang & Kakak Ipar juga turut hadir

fotografi
Pabila Nur Iman kepanasan. 

Friday, 7 August 2015

Dapatkan Jersey Freeletics & Buku Bodyweight Fitness Instructor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Masih bergiat aktif lagi mengikuti sukan Freeletics??? Jika ya, LeYa ucapkan syabas dan tahniah atas penjagaan kesihatan yang dibuat oleh anda sendiri. Memang berbaloi dan seronok mengikuti tips2 dan kaedah sukan freeletics ini. Tidak memerlukan wang yang banyak untuk membeli peralatan sukan yang mahal-mahal. 

Okay lah, kali ini Kelab Sukan Kecergasan Freeletics ingin memberi PROMOSI membeli 2 helai Jersey Short Sleeve (Dri-Fit) & 1 Buku Bodyweight Fitness Instructor dengan harga RM100.00 sahaja. 


Freeletics

Promosi ini dijalankan tidaklah begitu lama. Siapa cepat dia dapat. Hehe... Bagi menjadikan diri anda adalah orang pertama untuk mendapatkan harga promosi bagi produk sukan Freeletics, cepat3x lah hubungi Mohd Firdaus bin Ishak untuk tempahan.

Freeletics

Freeletics

Cara / Kaedah untuk Tempahan Jersey + Buku Bodyweight Fitness Instructor:-

3rd batch Pre-order 
Jersey Freeletics Malaysia limited edition
----------------------------------------

Sila ikuti Arahan & Langkah-langkah untuk Pre-order :-

(1) Bank in ke Maybank 'Mohd Firdaus Ishak' No. Acc.  ( 1550 1501 7393 )

●Harga Jersey & Pos Laju
Jersey Short sleeve  (Dri-Fit) RM30
Jersey Long Sleeve  (Cotton) RM35

Pos Laju Sem. RM7.00 (max 2helai)
Pos Laju Sbh/Srwk RM10.00 (max 2helai)

(2) "WHATSAPP" BUKTI PEMBAYARAN ke 011-14800611.

(3) "WHATSAPP" Maklumat Pesanan ke 011-14800611 
•Nama:
•Alamat:
•Saiz:
•Jumlah:
•Jenis Baju "Short/Long Sleeve"

☆Size Measurement ada di gambar rajah. TARIKH TUTUP pre-order adalah pada hari AHAD (15/8/15) jam 5.00pm. Penghantaran bermula 20hari dari tarikh tutup pre-order☆

PROMOSI BELI 2 helai Jersey anda boleh memiliki buku "Bodyweight Fitness Instructor" ini dengan harga RM40.00 shj. (Normal price RM49.90)

Freeletics

Freeletics

Sebarang pertanyaan mengenai sukan Freeletics boleh hubungi:


Thursday, 6 August 2015

Homestay Berkonsep Mewah, Santai dan Romantik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Buat para pembaca LeYa yang setia ni tengah buat apa tu? Dah masak untuk juadah tengah hari.. Hehehe... Di kesempatan tengah hari ni, LeYa nak kongsikan lagi tentang penginapan di Homestay yang terletak di Melaka.


Almaklumlah dah nak cuti hujung tahun. Pasti ramai ibu bapa sedang mencari-cari tempat menarik untuk dilawati bersama anak-anak sepanjang musim cuti sekolah. Tak perlu pening lagi. Jom ke Melaka. Melawat bandaraya bersejarah. Melawat Melaka sama seperti melawat Malaysia. Ditambah lagi, LeYa akan bercerita tentang penginapan di Homestay.

Sepanjang musim cuti sekolah nanti, dah tentu dan pasti bilik-bilik di hotel akan kehabisan untuk diinap. Jadi, tak perlu risau lagi, sekarang sudah ramai yang menyediakan perkhidmatan homestay.

Sebut pasal homestay, pasti ramai yang punya pengalaman bermalam di sini. Bagi keluarga yang mempunyai bilangan ramai, mereka lebih gemar untuk memilih menginap di homestay berbanding di hotel yang hanya disediakan ruang bilik tidur sahaja. 

Sekarang... Mudah jer nak bercuti kan... Klik2 di hujung jari, dah dapat cari homestay.

QASEH SAMUDERA CONDOSTAY

Sebuah homestay yang menawarkan penginapan berkonsep mewah, santai dan romantik.






Kemudahan yang disediakan:-
  • 3 bilik tidur & 2 bilik air
  • Ruang Tamu + Air Cond + Kipas + TV LCD 42" + ASTRO (Super Pack 1)
  • Master Bedroom - Katil Queen + Air Cond + Kipas + TV LED 32"
  • 2nd Bedroom - Katil Queen + Air Cond + Kipas
  • 3rd Bedroom - 2 Katil Bujang + Air Cond + Kipas
  • Ruang Dapur - Peti Ais, Mesin Basuh




Kemudahan Tambahan:-
  • Pool / Child Pool
  • BBQ Area
  • Gymnasium / Tenis Court
  • Bicycle
  • FREE WIFIWIFI


Lokasi
Tanjung Samudera Condominium, Pantai Puteri Melaka

Kadar Harga
  • RM 350.00 ( 2hari 1malam)
  • Max Person - 10/pax
  • Tempat letak kereta hanya untuk 2 buah kereta.
  • Tempahan diperlukan dengan deposit RM100.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:

Call/SMS/Whatsapp
019-7730084 (Muhammad)

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Wahhhhh!!!! Macam teruja dan seronok dengan peluang hadiah-hadiah yang diberikan. GiveAway dari sayaiday & Ayueidris ini sangat menambat hati LeYa untuk cepat2 join.

Tak perlu kata apa-apa lagi. Nak tahu cara dan bagaimana nak join GIVEAWAY ini. Cukup mudah! Ikuti sahaja langkah di bawah ini. Jom semua, kita meriahkan GiveAway ini beramai-ramai.



Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :


+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)

+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.



Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com




Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa

Wednesday, 5 August 2015

ONEXOX Prabayar Terkini

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

PERHATIAN!!!


ADAKAH ANDA TERPAKSA TOPUP PREPAID TIAP-TIAP BULAN SEMATA-MATA UNTUK AKTIFKAN LINE???

Kini tidak perlu lagi... Dalam tempoh 2 tahun dan 4 bulan, anda tidak perlu risau tentang kredit expired. 

ONEXOX

Cukup sahaja sebulan, kita kena topup lagi. Sudah semestinya letih kan. Tengok baki kredit masih banyak lagi. Namun, tarikh kredit dah nak expired. Nak aktifkan line kena juga la pergi topup. 

Kini, dengan OneXox anda tidak perlu lagi bazirkan wang ringgit untuk topup tiap-tiap bulan. Dengan hanya topup sekali dan guna sampai habis barulah di tambah nilai semula jumlah kredit tersebut. Berbaloi dan jimat kan...

ONEXOX

ONEXOX


Apa itu ONEXOX?

ONEXOX adalah jenama kepada salah satu produk perkhidmatan mudah alih prabayar yang disediakan oleh XOX Berhad dan diedarkan secara ekslusif oleh One XOX Sdn. Bhd. 

ONEXOXONEXOX


Kadar Internet OneXox adalah sangat murah dan kompetitif berbanding yang lain. Yang PALING PENTING, OneXox tidak sama sekali mengenakan cas PAY PER USE kepada pengguna. Tiada kehilangan kredit semasa atau sedang melayari Internet.

ONEXOX

ONEXOX

OneXox memperkenalkan 2 akaun flexi pada pengguna iaitu DA dan MA.

Akaun DA (Dedikasi): Panggilan & SMS dengan kadar Rendah.
Akaun MA (Master): Langganan data internet, pindahan kredit dan juga boleh digunakan call/sms tetapi pada kadar biasa.

Setiap kali panggilan/sms dibuat, akan ditolak dahulu baki dalam DA (kadar rendah). Dan jika baki DA sudah habis, baki akan ditolak dari MA padar kadar biasa.

ONEXOX

Kenapa OneXox Perlu DA & MA?

Kerana ONEXOX ingin mengOPTIMUMkan penjimatan mengikut keperluan pengguna. Bagi yang ingin menggunakan dengan kadar rendah, anda hanya perlu kadar DA yang murah. Dan jika ingin DATA Internet, hanya perlu tambah nilai untuk penggunaan DATA sahaja. Apabila inginkan kedua-duanya, anda hanya perlu tukar plan dari DA kepada MA.

BOLEH
KEKALKAN NOMBOR

Berminatlah dengan ONEXOX tapi tak suka nak pakai nombor baru...Tak perlu risau, kekalkan nombor anda dan anda secara automatik mendapat tempoh Sah Kredit selama 28 Bulan (2 Tahun 4 Bulan).

ONEXOX juga kini membantu kita menjadi Sub Dealer kepada rakan-rakan kita untuk turut sama berjimat dengan penggunaan telefon. Di bawah ini disertakan cara dan bagaimana untuk menjadi Sub Dealer dan faedah yang diperolehi menjadi Dealer OneXox. 

ONEXOX

ONEXOX

ONEXOX

SEBARANG PERTANYAAN LANJUT MENGENAI ONEXOX, BOLEHLAH HUBUNGI:-

016-3963740 (FIKRY)