Followers

Friday, 27 January 2017

Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Mohon perhatian diberikan kepada golongan Isteri / Suri Rumah yang ingin menambah pendapatan hanya dari rumah.

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=8960_60_1_274

Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah | Pelbagai kaedah dan cara untuk kita menambaha pendapatan pada masa kini. Yang penting rajin dan tak rajin je untuk memulakannya. Yang pasti! LeYa tahu anda semua rajin dan ingin membantu suami dalam menambah pendapatan di zaman moden yang memerlukan semua benda dengan DUIT. Tanpa duit, tak mungkin anda akan dapat sedikit keselesaan kehidupan.

Hari ini, LeYa akan berikan satu panduan mudah buat isteri atau suri rumah yang ingin memulakan perniagaan kecil-kecilan di rumah. Panduan Bisnes Bakeri menjadi satu trend sekarang di mana ramai para suri rumah kini membuat kek-kek seperti sambutan hari lahir, majlis kahwin, biskut-biskut raya dan banyak lagi. Semuanya bermula dari rumah. Perasan tak yang mereka boleh menjana pendapatan RM200 hingga RM1,000 sebulan SECARA SAMPINGAN DAN HANYA DARI RUMAH! Walaupun tak banyak tetapi LeYa pasti dapat membantu menampung kos perbelanjaan harian.

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=8960_60_1_274

Teruja kan bila dengar mereka-mereka ini mampu menjana pendapatan dari rumah dengan bisnes bakeri. Sememangnya ada banyak bisnes di luar sana. Namun, LeYa pasti ada sesetengah dari anda yang mungkin malu dan tidak pandai menjual di luar sana serta perlu menguruskan hal anak-anak di rumah sementelah suami bekerja di pejabat atau di mana sahaja. 

LeYa amat memahami anda yang jenis pemalu dan ingin menjaga anak di rumah. Dan, sebab itu LeYa ingin memperkenalkan kepada anda "Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah" kepada anda. Anda tidak perlu keluar untuk menjual diluar. Hanya lakukan dari rumah sahaja, anda boleh menjana pendapatan sampingan justeru dapat menguruskan hal anak-anak dan rumah.

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=8960_60_1_274

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?
  • Kos permulaan yang kecil
  • Tidak perlu terlalu menjual
  • Hanya buat berdasarkan Tempahan
  • Urusan Rumahtangga masih terjaga
Permintaan Produk Home-Made Bakeri Sangat Tinggi!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.
Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.
Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Jadi... Macam Mana Nak Mulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah?

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Sekarang! Anda tidak perlu pening-pening lagi. Di sini anda akan diajar dari awal bagaimana untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah. Harga buku juga sangat berpatutan dan boleh LeYa katakan murah. LeYa cakap murah kerana ilmu yang dikongsikan dalam ni memang sangat menarik dan Inshaa Allah anda pasti berjaya dengan bisnes bakeri ini dari rumah anda. Harga senaskhah dijual HANYA RM30 SAHAJA !!! Ya! Jangan terkejut... Memang hanya RM30 SAHAJA! Dapatkan sekarang dengan menekan gambar di bawah!

https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=8960_60_1_274

Thursday, 26 January 2017

25 Tabiat Perlu Dielakkan Jika Nak Berjaya Di Tahun 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Setiap tahun pasti anda akan ada tabiat-tabiat buruk yang anda lakukan. Jadi, sebelum terlambat ni apa kata, pada tahun 2017 ni, anda buangnya jauh-jauh. Kenapa LeYa cakap begitu?


Meh LeYa cakap sekarang. Anda Nak Berjaya? Anda Nak Jadi Orang Yang Disegani? Tentu juga Anda Ingin Menggermbirakan Ibu Ayah Anda. Jadi, untuk lakukan semua perkara itu, anda perlu buang tabiat buruk anda yang selama ini mengganggu anda untuk berjaya. Anda nekad dalam diri tahun 2017 ini anda pasti BERJAYA !!


So, sebelum tu meh kita tengok apa 25 tabiat buruk yang sering ada dalam diri korang. Mana tahu selepas baca dan fahamkannya di sini, anda betul-betul semangat untuk berubah dan berjaya dengan cemerlangnya 2017 kali ni. LeYa doakan semoga anda semua berjaya merentasi emosi diri korang dengan sebaiknya.

Ayuh!!! Jom!!! Kita lihat di sini.

25 Bad Habits You Need To Stop Immediately If You Want To Be Successful This 2017

Wednesday, 25 January 2017

Pengalaman di VR Lab Sangat Luarbiasa Hebat


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua pembaca LeYa Blog yang sangat awesome dan terbaik.. Terima kasih sangat-sangat kerana masih setia dengan blog buruk LeYa. Okay..kali ni LeYa nak cakap tentang pengalaman yang sangat best yang LeYa dapat minggu lepas. Virtual Reality or VR, mesti kaki-kaki game kenal dengan alat canggih ni. But for me, it is the first time to know about it! Haha... Kesian kan LeYa. Pengalaman menarik ni LeYa peroleh di VR Lab SS2, Petaling Jaya.


VR Lab mula ditubuhkan pada tahun 2012. Ia adalah yang pertama yang menyediakan Room-Scale Virtual Technology untuk kaki games yang memang excited nak bermain. hehehe....


Apakah tujuan VR Lab Malaysia ini kepada kita semua?
Tujuan nya adalah ingin memberikan kepada semua golongan merasai dunia VR seperti di alam nyata yang lebih interaktif dan kreatif. Korang akan diberikan dengan peralatan yang sangat berkualiti untuk bermain games yang disediakan beserta keluasan bilik yang selesa untuk pergerakan pemain sehingga 360 darjah...


Sebelum kami para peserta Bloggers dan Youtubers mengexplore dunia VR dengan lebih mendalam, kami diberi penerangan ringkas oleh Datin Shireen selaku pemilik VR Lab. 


Selesai sahaja ucapan ringkas dari Datin Shireen, kami dibawa melawati VR Lab SS2 yang mempunyai premis 2 tingkat yang sangat luas ini. Setiap bilik mempunyai peralatan VR yang berkualiti dan kami diberi sedikit penerangan sebelum memulakan langkah pertama permainan kami. Hehehe....

Tiba lah ke acara kemuncak di mana kami diber peluang untuk bermain VR. Pada mulanya LeYa hanya memerhati Mr. Otomen dengan penuh khusyuk dan semangat bermain VR untuk games "War" yang memang menjadi minat Otomen. 

Kemudian, tak boleh jadi. LeYa mesti kena cuba juga. LeYa bermain game tinju. Owh Yeah!!! Sungguh memenatkan juga rupanya. Ia memerlukan kekuatan fizikal dan mental untuk mengawal emosi kita yang sedang bermain. LeYa memang betul-betul teruja bila dapat bermain VR. Seperti filem Avatar. Memang sangat real!!!


Lebih kurang 2 jam lebih LeYa berada di VR Lab SS2, dapat LeYa mencuba bermain banyak permainan. LeYa sangat suka games Tinju. Ia membuatkan LeYa tidak perlu ke Gym atau sukan luar lain. Hanya bermain VR, kita juga dah pun mengeluarkan peluh. 

Okay... di sini ia sangat sesuai untuk mereka yang bekeluarga. Korang boleh bermain multipple player walaupun berada di bilik yang berlainan kerana setiap peranti boleh menghubungkan antara satu sama lain.


VR Lab juga ada menawarkan pakej kepada korang yang ingin buat birthday party, gathering with friends or family dan private party. So??? Bila lagi kan nak buat kelainan untuk sambutan birthday party anak atau suami? Bawa mereka ke sini dan nikmati pakej VR dengan sebaiknya. Korang pasti teruja dan seronok. 

Selain itu, korang juga boleh gantikan "Photo Booth" yang biasa dalam setiap majlis yang ada dengan VR Booth. Setup semua mereka yang akan sediakan. Hanya tetapkan tarikh dan sediakan bayaran, WoW!!! Pasti para tetamu akan terpegun!


Power kan LeYa bertinju dengan pihak lawan..Hehehe...

Jadinya, kalau nak tahu info yang lebih lanjut mengenai VR Lab Malaysia, bolehlah hubungi:

Alamat : 24, Ground Floor, Jalan SS2/61, 47300 Petaling Jaya, Selangor.
Tel No :
016-8787321 Jack Ting
016-3118325 Carina
VR Lab juga terdapat cawangan lain yang boleh korang kunjungi iaitu di :
  1. Publika SS 2
  2. Bandar Sunway
  3. Manjalara, Kepong
  4. Kota Damansara
  5. Wangsa Maju
  6. Publika
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI SENDIRI PENGALAMAN YANG SANGAT BERBEZA DENGAN VIRTUAL REALITY (VR). KORANG PASTI TERUJA !!!

Wednesday, 18 January 2017

Drama Hantu Punya Bos Tonton Online Full Episod

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

 http://www.irezeki.com/index.php?ref=anagurlz87

Okay...LeYa rasa tentu ramai yang tak tengok drama berjudul "Hantu Punya Bos!" ni. Sebab siarannya berlangsung pada setiap hari Isnin hingga Khamis jam 6.30 petang. Emmm... mesti ada yang masih belum dari tempat kerja lagi kan. Maklumlah jammed sebelum nak sampai ke rumah. Tapi jangan risau! LeYa cuba bantu anda untuk tonton drama ini secara online di sini.

SINOPSIS HANTU PUNYA BOS
Mengisahkan Abby (Intan Najuwa) yang mengambil keputusan secara mengejut untuk menggantikan tempat kerja sahabat baiknya, Diela kerana memerlukan wang untuk mengubati ibunya yang sedang sakit di kampung. Diela pula tidak sabar untuk berhenti bekerja dengan bos yang berperangai seperti hantu.

Arrayyan (Shukri Yahaya) terkejut apabila Diela dapat cari penggantinya dalam masa yang singkat. Namun, Arrayyan akur dan menerima Abby sebagai pembantu peribadinya. Yang Arrayyan tidak sangka, sikap Abby yang cepat melatah dan suka menjawab bakal mencabar dirinya sebagai seorang bos yang sering ditakuti oleh pekerjanya.

Pada hari pertama, Arrayyan menyuruh Abby memperkenalkan diri kepada semua staf. Abby cemas dan terus dimarah oleh Arrayyan, Abby menjawab secara spontan dan membuatkan semua orang terpaku dengan keberaniannya. Arrayyan memaafkannya sebab baru hari pertama Abby bekerja.

Arrayyan mula naik angin apabila Abby membalas tengkingannya. Itu merupakan kali pertama Arrayyan ditengking dalam seumur hidup. Pada mulanya, Arrayyan sukar untuk menerima telatah Abby yang suka melatah. Namun, dia akur apabila Abby segera meminta maaf.

Seluruh pejabat mentertawakan Arrayyan yang terkebil-kebil ditengking Abby. Oleh kerana terlalu bengang, Arrayyan hendak memotong gaji semua orang sebanyak 20%. Abby rasa bersalah dan meminta Arrayyan memotong gajinya.

Dato’ Zainuddin, ayah kepada Arrayyan membuat lawatan mengejut ke pejabat. Dia memerhatikan sikap garang Arrayyan pada Abby. Dato’ Zainuddin berpesan kepada Arrayyan untuk mengawal kemarahan. Dato’ Zainuddin turut memberi amaran supaya Abby ialah pembantu peribadinya yang terakhir.

Pada masa yang sama, Abby berusaha mengambil hati Arrayyan. Arrayyan mula tertarik dengan kepetahan Abby ketika berinteraksi dengan klien. Kerjaya Abby yang baru bermula di syarikat Arrayyan terjejas dengan tuduhan bekas majikannya, kononnya dia dipecat kerana menggoda bos. Arrayyan marah dan mahu memecat Abby.

Apakah jalan penyelesaian yang dilakukan oleh Arrayyan untuk mengetahui perkara sebenar tentang pembantu peribadinya itu? Adakah perbuatan Abby itu seburuk seperti diperkatakan? Sumber: http://www.myinfotaip.com/

WATAK PELAKON
Shukri Yahaya sebagai Arrayyan Zainuddin
Intan Najuwa sebagai Abby
Aizat Hassan sebagai Hisyam
Julia Marin sebagai Diela
Afiera Riana sebagai Suzanna
Fahmy Reza sebagai Azham
Iszander Nor sebagai Wandi
Tengku Fiella sebagai Lisa
Vicha Saywho sebagai Maira
Serina Redzuawan sebagai Rozie
Tash Yong sebagai Ain 

Tonton Online Drama "Hantu Punya Bos!"


Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15
Episod 16 Episod 17 Episod 18 Episod 19 Episod 20

 http://www.irezeki.com/index.php?ref=anagurlz87

Tuesday, 17 January 2017

Ranking Alexa Awal Tahun 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Dah lama rasanya LeYa tak update tentang Alexa Rank untuk blog LeYa ni. Bila LeYa check kembali ranking untuk blog LeYa di Alexa, nampaknya mengalami sedikit teruk berbanding dahulu. 

 
Bila dah tengok ranking jatuh macam ni, LeYa memberi kata semangat pada diri untuk terus maju macam dahulu. Kalau korang nak tengok ranking LeYa terdahulu, boleh tengok Di Sini.  

Mudah-mudah LeYa akan lebih fokus dengan aktiviti blogging dengan jayanya. Hehehe...

Monday, 16 January 2017

Sinopsis Drama Syurgaku Tak Sempurna

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Drama terbaru yang akan bersiaran di Hypp Sensasi saluran 116 Hypp TV. Lakonan mantap dari Shah Iskandar, Uqasha Senrose, Raja Illya dan Didie Ilias. Drama ini akan bersiaran pada hari Isnin dan Selasa jam 9.00 malam bermula hari ini (16/01/2017).

Sinopsis Drama:
Masihkan wujud cinta sejati? Atau sekadar cerita dongeng? Kisah di antara Tengku Zariff dan Tengku Fariena yang merupakan dua sahabat yang lahir dari keluarga kaya raya. Manakala, Zalia hanya seorang gadis kampung yang masih tercari-cari arah tuju dalam kehidupan. 

Terjadi satu pertemuan yang tidak dirancang dan tanpa diduga telah membuka satu ruang kepada satu dendam lama yang terpendam selama berpuluh-puluh tahun. Siapakah dia? Mampukah syurga cinta mereka digugat hanya kerana dendam lama?

Drama 30 episod terbitan Dark Wave Pictures Sdn Bhd akan muncul malam ini di saluran Hypp Sensasi 106 Hypp TV pada jam 9.00 malam.

Drama Pengantinku Jatuh Dari Langit Episod 5 & Episod 6 Tonton Online

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Jom kita layan pula episod seterusnya Drama Pengantiku Jatuh Dari Langit yang ditayangkan di Hypp Sensasi Saluran 116 di Hypp TV.


Tonton Drama Online "Pengantinku Jatuh Dari Langit" di sini:
Episod 5
Episod 6

Menikmati Sensasi Panorama Genting Highlands

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Okay... Cerita LeYa jalan-jalan makan angin dan honeymoon(entah kali ke berapa entah..hehe..) di Genting Highlands. Hehehe... Actually, LeYa dan Otomen tak merancang pun nak mendaki puncak Genting hari tu. Entah tetiba hari tu kami terajin untuk meronda dan merasai udara sejuk di sana. Fuuuhhh...memang sejuk sangat. Kabus tebal sehingga menghalang penglihatan untuk memandu kereta. 


Seperti kebiasaan kami mengembara ke mana-mana sahaja, Otomen akan memandu dengan tenang dan selesanya, manakala LeYa lah yang akan merakam gambar dan video semasa perjalanan menuju ke destinasi. Ekekeke...


Sempat LeYa dan Otomen berhenti seketika di jalan sebelum meneruskan perjalanan naik ke puncak. Kami berhenti dan berehat sebentar. Dalam sibuk-sibuk kami merakam gambar, datang 2 sahabat otomen menaiki motosikal berkuasa tinggi yang memang Otomen teruja untuk memilikinya suatu hari nanti.. 


Style bukan Otomen dengan motosikal berkuasa tinggi ni. Impian Otomen suatu hari nanti untuk memilikinya. Berbual mesra dengan mereka sehingga lupa yang kami belum tiba di atas lagi. Jadi, kami pun berjalan seiringan menuju ke puncak Genting Highlands.


Alhamdulillah... tiba juga kami ke destinasi yang ditujui. Okay... That's very long time ago, we didn't came here. As LeYa remember, the last LeYa come is late Year 2011. WoW!!! Lama kan... hehehe...

 

Menjadi lumrah dan kebiasaan kami untuk bergambar sakan dahulu di persekitaran. Tengok sahaja kabus di setiap gambar. Sejuk tak terkata uolls. Otomen dah menggigil kesejukan. Nasib sedikit lemak-lemak yang ada pada LeYa mampu menampung suhu kesejukan tersebut. Hehehe...


Kami bermalam hanya 1 malam di Resort World Genting untuk merehatkan minda dan badan. Pengalaman bermalam di hotel yang mewah memang LeYa rasakan seronok dan sangat selesa. 


Oleh kerana cuaca tersangat sejuk dan otomen tidak tahan, jadinya kami hanya bermain permainan indoor sahaja. Terlupa seketika kami akan masalah yang menyelubungi diri kami dengan keseronokan bermain setiap permainan yang ada di situ. Memang best dan happy sangat-sangat.


 

Suasana pagi yang dingin membuatkan kami ingin terus melelapkan mata. Namun, digagahkan juga untuk bangun dan mandi serta solat Subuh. Aha!! Walau di mana LeYa berada, kesihatan rambut perlu dijaga rapi, lebih-lebih lagi seharian bertutup dengan tudung. LeYa dan Otomen memang sangat mengambil berat soal penampilan dan penjagaan diri. Shampoo Marine Essence yang diperkaya dengan Garam Buluh ini memberikan kesegaran rambut pada diri anda walaupun seharian di luar. Ia juga dapat mengurangkan rambut gugur. Baunya sangat wangi dan sebab itu ia menjadi shampoo kesukaan kami.


Untuk anda yang menginginkan Shampoo Marine Essence ini, boleh terus hubungi LeYa di talian WhatsApp secepat yang mungkin (017-6321680). Harganya memang berbaloi dengan kelebihan yang diberikan. Harga untuk sebotol adalah RM38 (SM) / RM41 (SS). Harga tidak termasuk postage ye. LeYa memang nak cakap shampoo ni memang tersangat best.


Sampai di sini sahaja LeYa dan Otomen di Genting. Syukur alhamdulillah sangat-sangat kerana dilimpahi rezeki dan keluarga yang bahagia. LeYa dan Otomen sentiasa bersama ke mana jua. Doakan kami bahagia hingga ke jannah.

Friday, 13 January 2017

Apakah Ciri Hard Disk terbaik?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tahun 2016 yang lalu meninggalkan banyak kenangan indah kan. Semua kenangan diabadikan dalam gambar di telefon sahaja. Bila tengok semula dah semakin banyak sehingga beratus ribu gambar di dalam memori telefon membuatkan smart phone penuh dan lambat. Nak dibuang mesti sayang kan. Jadi, penyelesaian terbaik simpan gambar-gambar di ruang memori komputer. Tapi, terfikir pula kalau komputer dijangkiti virus. Oh Tidak! Semua gambar kenangan bersama orang tersayang lenyap begitu sahaja. Hati tak keruan. Terus moody. 

Oleh itu, anda tidak perlu risau lagi. Di sini, ada cara penyelesaian yang terbaik. Adakah anda sedang tercari-cari hard disk yang sesuai untuk simpan segala data-data anda? Simpan segala data atau gambar anda pada external hard disk. Mudah kan. Boleh bawa ke mana sahaja hard disk ni. 

Tapi perlu diingat, kena juga tahu ciri-ciri terbaik sesebuah hard disk untuk kegunaan yang anda inginkan.


Jalan-jalan window shopping di laman web LAZADA, LeYa terpandang akan satu Hard Disk, 
ADATA HD720 2TB USB 3.0 Water/Dust/Shockproof IP68 Ruggedized External Hard Disk Drive Portable HDD (Green) - AHD720-2TU3-CGR. LeYa memang dah jatuh cinta dengan rekaannya. Style sangat bagi LeYa.

Lagipula, ia memberi perlindungan penyelesaian untuk menyimpan data mudah alih ADATA HD720 2TB USB 3.0. Bukan setakat itu sahaja. Malah ia kalis air dan tahan debu. Kalau lepas ni tengok hard disk kita tu berhabuk je, tak perlu risau dah. Sangat mudah nak bersihkan habuk-habuk dan sawang-sawang yang ada.


Okay, ciri-ciri terbaik sebuah hard disk ADATA yang perlu kita tahu sebelum memilikinya?



1) Kepantasan memproses data (SPEED)
Ni dah tahun 2017 dah ni. Semua benda nak kena laju kan. Kalau tempat simpanan data kita slow, macam mana kita nak buat kerja dengan pantas. Sekurang-kurangnya, memerlukan 4Mbps untuk membuat pemindahan data secara laju dan teramat laju. (^_^)

2) Tahan Lasak
Hmmm....ni memang LeYa kena cari yang betul2 ni. LeYa sekarang ni dah la suka travel ke sana sini. Nak bawak hard disk sekali travel untuk memudahkan simpan data, risau pula takut rosak kan. Jadinye, memang sangat memerlukan lah hard disk yang memang tahan lasak untuk senang dibawa ke mana sahaja.


3) Kalis Air serta Tahan segala debu dan kekotoran (IP68 Water and Dust Proof Certified)
Hard disk ADATA ini juga memang sangat terbaik kerana melengkapi citarasa LeYa yang faham akan kerjaya seorang blogger. Memang best sangat lah kan bila ada hard disk yang kalis air dan tahan dari segala habuk kat luar tu. Jika tiba-tiba ADATA Hard Disk ni termasuk ke dalam air sedalam 2 meter / 6.6 kaki laut dalam sehingga 120minit, ia masih selamat dan terjamin lagi data-data kita kekal sihat di dalamnya.

 
4) Jaminan Lapisan Ketiga (Triple Layer Protection)
Mempunyai tiga lapisan daripada HD720 yang menggabungkan bahan yang sangat elastik untuk memberikan penyerapan kejutan dari semua sudut.
 5) G-Shock Sensor Protection
Teknologi sensor G-Shock membantu melindungi data anda. Operasi yang ada pada pemacu HD720 berhenti secara automatik sekiranya berlaku satu kejutan untuk data corruption, dan menyambungkan semula kerja sekali kejutan telah reda. Ia menggunakan cahaya petunjuk warna berkod negeri bagi setiap operasi yang berbeza untuk penghantaran maklumat yang mesra pengguna supaya anda sentiasa tahu apa yang sedang berlaku.

 7) USB Cable
Kabel USB mempunyai satu saluran yang kemas yang tidak memungkinkan kabel USB nya akan rosak atau berserabut. Ia menyediakan pengurusan kabel yang elegan untuk dipadankan dengan reka bentuk yang keseluruhannya sangat praktikal.

8) Kapasiti yang diperlukan
HD 720 menyediakan kapasiti ruang storan yang sangat besar untuk anda menyimpan video dan gambar-gambar anda. Ia dapat memberikan anda sebuah pengembaraan yang sangat menarik dan meninggalkan kenangan indah jika ke sesuatu tempat kerana telah pun mempunyai tempat simpanan gambar yang sangat besar.
 

9) Warranty
Ini sangat penting. Kalau boleh nak membeli sesuatu barang tu lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan gadget, sebolehnya pastikan mempunyai waranty atau jaminan sekurang-kurangnya 2 tahun. ADATA HD720 ini pula mempunyai jaminan sehingga 3 tahun. Ia sangat berbaloi dan memang menepati citarasa pengguna untuk memilikinya. 



Sangat ok kan dengan ciri-ciri yang ada pada ADATA HD720 2.0TB ni. Memang lah sangat awesome kan. LeYa pun nak memilikinya. Korang yang berminat, boleh lah terus pergi ke laman web LAZADA untuk membelinya. Sempena cuti perayaan Tahun Baru Cina akan datang ni, mesti korang dah merancang untuk ke sesuatu tempat yang indah kan. Jadi... Jom abadikan gambar anda itu di HD720 sebelum ianya hilang dan mengecewakan anda.

Thursday, 12 January 2017

Limpahan Emas Tahun Ayam Jantan di Sungei Wang Plaza

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Grand Launch of Abundance & Prosperity yang berlangsung di Sungei Wang Plaza pada hari Sabtu lepas bersamaan 07 Januari 2017 memberikan satu pengalaman baru kepada LeYa kerana dapat melihat latar budaya masyarakat Cina menyambut perayaan mereka di Tahun Baru Cina. Bersempena Tahun Ayam Jantan pada kali ini, suasana begitu meriah dan mewah melambangkan kekayaan dan kemakmuran pada tahun itu.


Melangkah sahaja masuk ke Atrium di Concourse Level, Sungei Wang Plaza, kelihatan sebuah pentas kecil dihias dengan bunga lotus dan sembilan ikan koi yang sedang berenang ke pintu gerbang naga memberitahu bahawa ia adalah simbol kepimpinan yang membawa kejayaan kepada peniaga dan penyewa dalam menyambut Tahun Baru Cina. 


Bunga Lotus atau Teratai membawa kepad kemakmuran dan 9 ekor ikan koi yang berenang-renang itu pula membawa maksud kepada kekayaan yang melimpah ruah untuk semua dalam menyambut tahun baru. Terdapat juga hiasan tanglung gantung warna merah dan ikan koi memberikan suasana keceriaan kepada semua peniaga dan pelanggan.


Sesi pendaftaran untuk Media dan Bloggers yang dijemput oleh pihak penganjur diadakan lebih kurang 30 minit. Kami diberi satu goodies bag berisi sampul angpau, kalendar, buah limau, hiasan tanglung, voucher Korean Ice Cream. 


Sebelum aktiviti seterusnya bermula, sempat juga lah leya bergambar dahulu dengan rakan-rakan blogger yang turut hadir ke majlis tersebut. Antaranya Kak Halimah dan Amir. Dapat juga LeYa lihat suasana di aras tersebut begitu meriah sekali. Suasana hiruk pikuk orang ramai yang tertanya-tanya dan ingin tahu upacara majlis yang sedang dilaksanakan.


Sempat juga lah makan makanan yang disediakan di situ. Okay.. memang nice and sedap juga. Yang penting semuanya halal dan dijamin bersih. Terasa kenyang jugalah perut ni walau pun hanya sekadar makanan ringan.


Tepat jam 1.30 petang, acara dimulakan dengan pembukaan dari Master Pang Heng Khan, pelukis kaligrafi yang melukis ikan koi Feng Shui berukuran 8 kaki serta dimeriahkan lagi dengan Tarian Singa dari Acrobatic Malaysia Lion Dance Champion, Kwong Ngai Lion Dance yang sangat hebat dan menghiburkan kepada para tetamu yang hadir. LeYa betul-betul rasa teruja bila dapat lihat tarian singa dari jarak dekat.Dan... speechless bila tangan dihulurkan dalam mulut singa, kita akan dapat sebiji buah limau.


Acrobatic Malaysia Lion Dance Champion, Kwong Ngai Lion Dance yang paling hebat dan menghiburkan para tetamu yang hadir

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Acrobatic Malaysia Lion Dance Champion, Kwong Ngai Lion Dance yang paling hebat dan menghiburkan para tetamu yang hadir

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Acrobatic Malaysia Lion Dance Champion, Kwong Ngai Lion Dance yang paling hebat dan menghiburkan para tetamu yang hadir.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Acrobatic Malaysia Lion Dance Champion, Kwong Ngai Lion Dance yang paling hebat dan menghiburkan para tetamu yang hadir

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Acrobatic Malaysia Lion Dance Champion, Kwong Ngai Lion Dance yang paling hebat dan menghiburkan para tetamu yang hadir.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Kemudian, acara diteruskan lagi oleh pengacara majlis dengan memberi penghargaan kepada Complex Manager, Ms. Yuen May Chee untuk membuat sedikit ucapan.

 

Selesai sahaja ucapan perasmian Abundance and Prosperity dari Ms Yuen May Chee bersama-sama Mr. Joseph Teo, Head of Marketing Communication, acara seterusnya dijalankan.
 
 
Setelah selesai persembahan Lion Dance acara dimulakan dengan kata-kata aluan dari Ms Yuen May Chee Complex Manager Sungei Wang Plaza, setelah selesai ucapan perasmian Abundance and Prosperity dirasmikan bersama Mr Joseph Teo, Head of Marketing Communication dan jemputan khas Major (H) David Teo, Director Silver dan juga pelakon-pelakon "Love From Kampung" Jack, Jeff, Beauty, Bernard, Emily, January, Fancy, Bosvin and Juztin. Kemudian acara diteruskan dengan penampilan dari pelakon-pelakon "Love From Kampung" untuk sesi temua bual bersama tetamu dan sesi bergambar.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Kemunculan jemputan khas Major (H) David Teo, Director Silver dan juga para pelakon dari komedi filem "Love from Kampung" iaitu Jack, Jeff, Beauty, Bernard, Emily, January, Fancy, Bosvin dan Justin. Suasana gamat seketika apabila mereka muncul di pentas. Jeritan para peminat pelakon-pelakon ini mendapat sambutan yang meriah sekali.



Kemeriahan diteruskan lagi dengan aktiviti "Yee Sang Tossing Ceremony" bersama-sama para pelakon, tetamu kehormat dan juga para tetamu yang hadir. Tidak ketinggalan lah juga untuk LeYa mencuba dan bergambar ala-ala sedang membuat aktiviti Yee Sang. 

 
Yee Sang
 


Seterusnya, siaran ulangan video Rumah Victory Elderly Home ditayangkan serta pemberian cenderamata Koi Fish Feng Shui Painting oleh Master Pang Heng Khan kepada rumah kebajikan tersebut. 


Sesi temu ramah bersama pelakon "Love from Kampung" dan sesi bergambar bersama tetamu diteruskan. 


Sebelum pulang, LeYa sempat menebus Korean Ice Cream yang dikenali dengan nama "Jipangi". Ummm...sedap tak terkata. Kon berbentuk huruf "J" membawa maksud Jipangi, nama ais krim ini. Hehehe... 

Untuk maklumat lanjut mengenai program ini boleh lah layari: